3 szavas staféta

A feladat: 3 szó segítségével, azok felhasználásával írj egy legfeljebb 4-5 mondatos, rövid történetet. Törekedj a kreativitásra, használd a képzeleted! Ne izélj!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. február 12. 10:13

Bella szívét átjárta az izgalom. Rudolf csónakázni hívta kedd délutánra. Feĺ napon át a tükör előtt állt, melyik ruháját vegye fel, melyikben a leginkább izgató?
Reggel szürkeségre ébredt, a házból kilépni sem lehetett a hófúvás miatt.

derelye, könyvjelző, kaptár

M.J.Kata2024. január 31. 19:13

...mindezt egy elkóborolt drón derítette fel, méghozzá véletlenül. Sőt, olyant is látott, amit nem kellett volna. Egy barlang bejáratánál nem éppen szabályos körülmények közt kimúlt szarvas húsát darálta hatalmas húsdarálón, egy kissé kapatos emberke...

izgalom, hófúvás, csónakázni

Perzsi.2024. január 29. 14:41

Izgalmas volt a várakozás. Buba érdeklődését újabban a folytatásos krimisorozatok kötötték le, mely sorozatgyilkosokról szólt. Érdekessége abban rejlett, hogy olyan esetekre is fényt derítettek, mint a legutóbbi egészen elképesztő esetre is, mikor elemes kisautó volt a gyilkos eszköz.

húsdaráló, barlang, drón

Edeke2024. január 27. 12:55

...vesztére a szomszéd kislányt kérte meg múzsának, hogy mutatná meg a tevepatáját. Nem tudta, hogy a csávója az a nagydarab állat lakatos, aki a 240- es sarokcsiszolót is félkézzel tartja.
Nem szépítem, laposra lett verve. Legjobban mégis az fájt, hogy verés közben a lakatos a könyveit le ponyvaregényezte. Hah` művészet! Ezeknek? Akkor olvassátok a , Csillagkaput. Barmok...

Folytatás, várakozni, elemes,

Perzsi.2024. január 27. 12:01

Balázs, mikor elolvasta Zong űrlény galád teleportációs akcióját, megsiratta az ékszerészt. Ezután hübelebalázs módjára rohangálni kezdett a kiadója után, miközben jobb kezében egy félig megevett rántotthúst tartott, baljával pedig egy tevepatát ábrázoló poszterre mutatott. Erről fogok regényt írni!- közölte vidáman.

sarokcsiszoló, ponyvaregény, csillagkapu

Edeke2024. január 27. 11:37

Az ékszerész, kissé kapatosan bandukolt hazafelé az ivóból, közben dudorászott: " A csermely halkan zúgott, míg útja paartraa ért..."
Ekkor hirtelen egy energia keltette fénysugár ölelte körül, és részecskéit darabokra szedve sugározta fel az űrhajóba. Sajnos a tranzportációt nem élte túl.
Zorg az űrlény ennyit mondott: "Hacs- csa-€£÷(₩₩¥ - ami földi nyelven kb: Pedig de szép hangja volt..

Rántotthús, hűbelebalázs, tevepata

Perzsi.2024. január 27. 10:57

Egy ódon bérkocsiban érte a pitymallat. Buda szűk, macskaköves utcáin lassan döcögve, el-elbóbiskolva próbált visszaemlékezni arra a pillanatra, mikor megszűnt vőlegénynek lenni.

ékszerész, csermely, energia

hazocsa2024. január 9. 19:10

Elegáns, szájhős, alagút.

Lassan múlik a mámor, kutya a macskával egy elegáns teremben táncol. Higgyen nekem kedves, az orrom csak a boldogságtól nedves! Világvégéig elviszem, már holnapra odaérünk azt hiszem. Dehogy érünk, dehogy érünk szájhősökből mi macskák nem kérünk. Meghallgathatnánk ezernyi tanút, téged követve nem maradna más, mint a semmibe vezető alagút.

Macskakő, pitymallat, pillanat

M.J.Kata2024. január 8. 21:45

Macska, targonca, vakablak.

Szilveszter éjjelén békésen pezsgőzött a kutya meg a macska. A sokadik üveg pezsgő után, a kutya felajánlotta a macskának, hogy hazaviszi, mégpedig nem mással, mint a gazdája targoncájával. Örömében nyávogott a macska, mert még soha nem ült targoncán. Utazása rövid volt, mert a kissé pityókás kutya a kapu helyett a vakablaknak kormányozta a targoncát.Újév reggelén seprűvel kergette világgá őket a felbőszült gazda, és talán még mindig futnak, ha meg nem álltak.

elegáns, szájhős, alagút

hazocsa2024. január 4. 18:50

Jégcsap, mozdony, forralt bor

Havas hideg tájban a nosztalgia gőzmozdony fújtatva sisteregve küzdött az emelkedőn. Nóra kitekintet a jégvirágos ablakon csüngő, napfénytől szikrázó jégcsapokon át. Boldogan idézte vissza a vidám beszélgetés, és fahéj illatú forralt bor édes illatát. Mosolyán látszott, hogy egy hétköznap is lehet olyan ünnep mint a Karácsony.

Macska, targonca, vakablak.

Perzsi.2024. január 4. 12:17

Ennek az ünnepnek is vége!-könnyezett halkan Nóra. Bár az ajándékok többségében benne volt az ajándékozó lelke, szándéka is, a fények mégis kihunytak.Milyen szomorú is ez! Miért nincs egész évben Karácsony?-mélazott el a lány. De szép is lenne!

jégcsap, mozdony, forraltbor

hazocsa2023. december 23. 22:01

Megbocsátás, telihold, pezsgő

Már csak múló emlék a karácsonyi kaotikus, izgatott készülődés. A telihold fénye nyugtatón csillan a fenyő díszein, áldott békével bevonva a vitatkozás vöröslő perceit. Holdsugarán egy angyal szállt, és a haragjuk mosolyra vált. Megbocsátás csendjét pezsgő durranás törte meg mikor a két testvér koccintva, egymásnak "áldott, békés és boldog ünnepeket" kívánt.

Ünnep, ajándék, lélek

Perzsi.(offtopic)2023. december 23. 20:06

@M.J.Kata: 🙂

M.J.Kata2023. december 23. 19:15

Habcsók, viasz, daráló

Ma semmi sem sikerül. A habcsókok egy része széttört, mikor kezdtem felaggatni a karácsonyfára. Gondoltam darálok mákot a bejglihez. Anyósomtól örökölt mákdarálót, lehoztam a padlásról, hát az meg úgy megrozsdásodott, hogy használhatatlan. Újratervezés! Míg gondolkodtam, meggyújtottam egy gyertyácskát a fán. Gyönyörűen égett, a viasz meg lecsöpögött a perzsaszőnyegre. Vajon mi jöhet még?

megbocsátás, telihold, pezsgő

Perzsi.(offtopic)2023. december 23. 13:47

@M.J.Kata: Szívből köszönöm Kata! Azt hittem, nem teljesíthető az új szavakkal a feladvány. Köszönöm neked, s Boldog Ünnepeket kívánok! Ez a fórum a kedvencem, s szomorúan látom, hogy, kevesen írnak ide. Pedig sok lehetőség rejlik benne. Pl : egy kisregény, vagy folytatásos novella. A fantázi szab csak határt, s a poeten sok fantáziadús ember van.

M.J.Kata2023. december 23. 13:40

@Perzsi.: Bocsánat, én voltam. Véletlenül történt, ha addig senki sem ír szavaiddal, délután újra írom emlékezetből. Sajnos nem mentettem el.
Semmi bajom nincs a megadott szavaiddal, sem a játékkal, ismerkedem az új telefonommal, és bizony megvezetett. Így jártam.🙁

Perzsi.2023. december 23. 12:59

Sajnálom, hogy törölte a bejegyzését az a tag, aki az általam megadott 3 szóval új történetet írt. Az okát nem tudom, de érzékenyen érintett. Szeretem ezt a fórumot, kihívásnak tekintem, mert nagy lehetőséget látok benne, s itt nem magamra gondolok. Kár, érte, jó játéknak tartottam.

Perzsi.2023. december 19. 12:29

A gyertyagyújtás már csak pár napot várat magára.Az ajándékötletek a napló szélén, a margón feljegyezve nyújtanak segítséget, így nem gond a bevásárlás. A pénztárnál kisebb fennakadás okoz bosszúságot, a rendszer nem érzékeli a vonalkódot. Phil keserveset sóhajt.-Tudtam, hogy idén sem úszom meg, rámegy az napom az ajándékok beszerzésére! Pilóta létére szokatlan volt e türelmetlenség.

Habcsók, viasz, daráló

Perzsi.2023. december 3. 13:44

Tök jó ez a buli!-kiáltott fel Joe. Mennyi állat gyűlt itt össze! Kétlábúak és négy lábú kísérőik. Kár értük, a négy lábúakért. Ki az az őrült, aki a "kedvencét ilyen zajnak teszi ki? S a legnagyobb buli, a petárdázás , a szilveszter sem várat már sokat magára...

margó, vonalkód, pilóta

hazocsa2023. október 17. 21:25

Dani méregtől alig látott, és egy árokparti dísztökre rávágott. Hernyó kiált mérgesen: "Te gonosz, tönkre tetted házam, ágyam, s vánkosom, mert szét lapult rémesen! Átkom kísér, és itt maradsz, Annus szülinapján tortát mégse falsz."
buli, állat, várat