De mi ebből a tanulság?

Jópofa, tanulságos sztorikat írjatok ide.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Edeke(offtopic)2022. június 25. 16:04

@M.Elisa: 😀

M.Elisa2022. június 25. 13:53

@Edeke: Bár minden tanár ilyen lenne

Edeke2022. június 25. 13:50

Egy fiatal férfi megszólitja a padon ülő idős úrat :
- Emlékszik rám?
És az öreg nemet mond neki. Aztán a fiatalember elmondja neki, hogy az ő tanítványa volt. És a professzor megkérdezi tőle:
- Ó, igen? És most mit csinálsz?
A fiatalember így válaszol: - Hát én tanár vagyok.
- Ó, milyen kedves, mint én? – mondja neki az öreg.
- Nos, igen. Valójában azért lettem tanár, mert ez inspirált arra, hogy olyan legyek, mint Ön.
Az idősebb kíváncsian megkéri a fiatalembert, mondja el neki, miért. A fiatalember pedig elmeséli neki ezt a történetet: - Egy napon egy barátom, szintén diák, megérkezett az iskolába egy gyönyörű új órával, és elloptam. Nem sokkal ezután a barátom észrevette a lopást, és azonnal panaszt tett tanárunknak, aki Ön volt. Így szólt az osztályhoz:
- A mai órán ellopták egy tanuló óráját. Aki ezt tette, kérem, adja vissza.
De nem vittem vissza, mert nem akartam.
Aztán becsukta az ajtót, és azt mondta mindenkinek, hogy álljanak fel, mert egyenként megnézi a zsebeinket. De először azt mondta, csukjuk be a szemünket. Így tettünk, és Ön keresett a zsebeinkben, és amikor hozzám jött, megtalálta az órát, és elvette.
Folyamatosan kutatta mindenki zsebét, és amikor végzett, így szólt: - Nyissátok ki a szemeteket ! Megtaláltam az órát.
Soha nem mondott nekem semmit, és soha nem említette az epizódot. Soha nem mondta, ki volt az, aki lopott. Azon a napon örökre megmentette a méltóságomat. Ez volt életem legszégyenletesebb napja. Bár soha nem szidott meg, és nem hívott fel, hogy erkölcsi leckét tanítson, világosan megkaptam az üzenetet. És ennek köszönhetően megértettem, hogy egy igazi pedagógusnak ezt kell tennie. Emlékszik erre az epizódra, professzor?
És ő így válaszolt: - Emlékszem arra a helyzetre, az ellopott órára, amikor mindenki zsebében keresgéltem, de nem emlékeztem rád, mert én is lehunytam a szemem, miközben néztem. Ez a tisztesség lényege.
"Ha a hiba kijavításához meg kell alázni, akkor nem tudsz tanítani."
CSODÁS NAPOT KÍVÁNOK !

(forrás: Kati Kohári)

💜 𝓢𝓸𝓻𝓼 0047;𝓸𝓻𝓭𝓲;𝓽𝓸́ 𝓘𝓷𝓼𝓹 0050;𝓻𝓪́𝓬𝓲𝓸́𝓴
𝒮𝓏𝒾́⻠3;𝓃ℯ𝓁 - ℒℯ́𝓁ℯ 0000;𝓀ℯ𝓁 💜

csillogo2022. június 15. 16:06

@Edeke: lájk😌

Edeke2022. június 14. 22:40

Remélem maradhat! Aki szereti a meséket! ❤️❤️❤
Bár a férfiaknak szól, de nőknek is elgondolkodtató!
Mit akar a nő?
Az ifjú Artúr királyt rajtakapta és elfogta a szomszéd uralkodó, miközben az annak erdejében vadászott.
A király a helyszínen megölhette volna Artúrt, mivel ilyen büntetés járt annak, aki vét más tulajdona ellen.
De meghatódott a rokonszenvesnek talált Artúr fiatalságától, és szabadságot kínált neki, feltéve, hogy 1 éven belül helyesen válaszol egy nehéz kérdésre.
A kérdés pedig így szólt: Mit akar valójában a nő?
Egy ilyen kérdés a legbölcsebb embert is zavarba hozta volna, az ifjú Artúr számára pedig megválaszolhatatlannak látszott...
Ennek ellenére még mindig jobb volt, mint akasztófán végezni, így aztán visszatért országába, és elkezdte kérdezni az embereket:
a hercegnőt, a királynét, a prostituáltakat, a szerzeteseket, a bölcseket és az udvari bolondot... Vagyis mindenkit, de senki sem tudott meggyőző választ adni.
Viszont mind azt tanácsolták neki, kérdezze meg a vén boszorkányt, mert csak ő tudhatja a helyes választ. Az ára magas lesz, mert a vén boszorkányról köztudott volt a királyságban, hogy borsos árat kér szolgálataiért Eljött a megbeszélt év utolsó napja, és Artúrnak nem volt más választása, mint beszélni a varázslónővel. Az megígérte, hogy kielégítő választ ad, de előtte Artúrnak el kell fogadnia az árat.
A banya feleségül akart menni Gawainhoz, a Kerek Asztal legnemesebb lovagjához, Artúr legjobb barátjához. Artúr borzadva nézett a banyára: púpos és rusnya volt, csak egy foga volt, gusztustalan hangok kíséretében émelyítő szag áradt belőle. Még sohasem látott ilyen visszataszító teremtést. Megrettent attól, hogy arra kérje legjobb barátját, vállalja érte ezt a szörnyű terhet. Ám amikor értesült a javasolt egyezségről, Gawain kijelentette, hogy ez nem túl nagy áldozat barátja életéért és a Kerek Asztal fennmaradásáért cserébe.
Kihirdették az esküvőt, a boszorkány pedig pokoli bölcsességével így szólt:
a nő valójában azt akarja,
hogy saját életének ura legyen.
Mindenki azonnal tudta, hogy a boszorkány nagy igazságot mondott, és hogy az ifjú Artúr király megmenekült. Így is történt: a választ meghallva a szomszéd uralkodó szabadon bocsátotta. De micsoda esküvő volt az... az egész udvar ott volt, és senki sem érezte magát bánatosabbnak, mint a megkönnyebbülés és szorongás között vergődő Artúr.
Gawain udvariasnak, nyájasnak és tisztelettudónak mutatkozott. A boszorkány pocsékul viselkedett, kézzel evett, közben pedig szörnyű hangokat és szagokat bocsátott ki magából. Eljött a nászéjszaka, amikor Gawain a hitvesi ágyban várta, hogy feleségével egyesüljön. És akkor belépett a szobába a legszebb lány, akit férfi valaha is álmodott. Gawain elképedve kérdezte, hogy mi történt. A lány azt felelte, mivel a férfi udvarias volt vele, idejének egyik felében a rettentő, másik felében a vonzó külsejével fog mutatkozni. Melyiket szeretné nappal és melyiket éjszaka?
Micsoda kegyetlen kérdés...! Gawain gyorsan mérlegelni kezdett. Legyen mellette napközben egy imádni való fiatal nő, akit mutogathat a barátainak, és ossza meg az ágyát egy undorító banyával? Vagy mutatkozzon nappal a szipirtyóval és házasélete intim pillanatait töltse egy ifjú szépséggel...? Ön hogyan döntött volna, mit választott volna? Gawain válasza alább olvasható, de mielőtt elolvasná, döntsön ön is...
A nemes Gawain azt válaszolta, hogy válasszon a nő maga.
Ezt meghallva, a nő azt mondta, hogy éjjel-nappal szép hölgy lesz, mivel a férfi tiszteletben tartotta és megengedte neki, hogy életének ura legyen.
Mi ebből a tanulság?
A tanulság lejjebb van, de mielőtt elolvasná, gondolkozzon el rajta...
AZ A TANULSÁG, HOGY NEM SZÁMÍT, CSINOS VAGY CSÚNYA-E A NŐ...
ALAPJÁBAN VÉVE, HA NEM ÉLHETI AZ ÉLETÉT, AKKOR BOSZORKÁNNYÁ VÁLTOZIK...‼️‼️;‼️

Edeke2021. október 6. 17:11

@Perzsi.: lájk

Perzsi.2021. október 6. 17:02

@FeketeHerceg: Ugyanezr írta @Edeke is. Álszentség és politika.

FeketeHerceg2021. október 6. 16:54

@Edeke: Szerintem nagyon nem az elfogadásról van itt szó. Simán hogy mindent ki lehet forgatni. Kérdőjelesen, mert a vezetőség is megteszi.

Simán élni és élni hagyni! Meglátni mindenhol a szeretetet, a szerelmet. Az elfogadás lenne. De ez már csak színjáték.
Mit is várunk? Mi jön most? Elővásztási....... Mindent be kell dobni. Elég is volt mára.

Perzsi.2021. október 6. 15:25

Jav:tudjuk ki

Perzsi.(offtopic)2021. október 6. 15:24

@Edeke: Az utolsó észrevételeddel egyet értek. Kiválóan illik hozzá egy szólás-mondás is. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek. (A Jupiter itt tudjzk ku, és azt is, kik a kisökrök.)Minden sértő szándék nélkül. Így működik ez a világ ma. Sajnos.

Edeke2021. október 6. 14:59

Minden, de minden tükör. Lehet az a Mein Kampf, a Biblia, Korán, a Micimackó, vagy ez az írás. Amit belőle felfogsz az vagy Te! Ez az írás nem a Bibliáról szól, hanem az elfogadásról, és az álszentségről. Semmi köze ennek a kis sztorinak a vallásossághoz, ateizmushoz, kereszténységhez. Egyedül az álszentséghez, és a politikai manipulációhoz van köze. Meg az emberi butaság kihasználásához a közéletben.

FeketeHerceg2021. október 6. 14:34

@Edeke: Ahogy érzed.

Edeke2021. október 6. 12:41

@FeketeHerceg: nem jó

FeketeHerceg2021. október 6. 09:47

@Edeke: Az mindig jó.

Edeke2021. október 6. 03:52

@FeketeHerceg: most sikerült megdöbbentened.

FeketeHerceg2021. október 5. 22:05

@Edeke: De jó hogy egyeseknek erre is van ideje, ez a mi hazánk. Itt bármit lehet. Az ilyen író embereket küldeném afrikai országokba, vagy háborús övezetbe. Lássuk, ott is ez lenne a fontos?
Rosszul vagyok az ilyenektől. Elismerésem aki illedelmesen elküldte az írót. Nem egy nagy napocskával  :D

Edeke2021. október 5. 20:15

"Tisztelt Budapest Főváros Kormányhivatala!

Közérdekű bejelentéssel fordulok önökhöz a Szent István Társulat által kiadott Sztenderd Biblia - fekete/keménytáblás ügyében. A könyv megvásárlásakor semmi sem utalt arra, hogy abban a kereszténydemokrata államunkkal és alaptörvényünkben rögzített úgynevezett hagyományos családmodellel ellentétes család és viselkedés formák propagálása található a könyvben. Így tudtomon kívül a családnak és nemiségnek a szokott tartalmán túlmutató tartalommal találkoztam, beleértve vérfertőzés, csoportos vérfertőzés, nemi erőszak, kiskorúakkal szemben elkövetett nemi erőszak, bigámia, háremtartás, megcsalás, szekszrabszolgaság, szodómia, házasság és szeksz természetfeletti lényekkel, stb.
A könyv megvásárlásáról félrevezető információk alapján döntöttem.
Minthogy nem kaptam előzetes tájékoztatást a könyv tartalmáról és témaköréről, ezért sérültek a megfelelő tájékoztatáshoz való jogaim és érdekeim, ami által az Szent István Társulat tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg. Ezért kérem, hogy a hatóság kötelezze az Szent István Társulatot, hogy nyújtson mindig teljes körű tájékoztatást a tevékenységi körét érintő áruk esetleges értékesítésével kapcsolatban, tekintetbe véve, hogy az kiskorúak is megvásárolhatják. Kérem, hogy rendeljék el a kötelezést a Biblia című könyv egyéb változatai esetében is.

Üdvözlettel: Waldmann Tamás
Magyar Ateista Társaság"

Az alábbi választ kaptuk:

"Tisztelt Waldmann Tamás!

Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Főosztályára elektronikus úton
megküldött beadványával kapcsolatosan kérjük, fogadja alábbi tájékoztatásunkat.
A Biblia olyan történelmi alkotás, amely a fogyasztók számára széles körben ismert. A benne lévő
értékelvű és hitbéli tartalmakat hosszú ideje olvassák, tanítják, így a mű értékesítése során előzetes,
külön tájékoztatás megadásának szükségessége nem merül fel.
Erre tekintettel beadványa ügyében fogyasztóvédelmi hatósági eljárás megindítását nem tartjuk
indokoltnak.
Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.
Budapest, dátum az elektronikus aláírás szerint

dr. Sára Botond kormánymegbízott megbízásából:

dr. Ütő Kristóf Benjámin
osztályvezető"

Ezek szerint, ha elég régi a mesekönyv, akkor bármi szerepelhet benne.

Edeke2021. október 5. 20:14

@Ima: dan @Eleonora: ke

Eleonora2021. október 4. 17:59

@Edeke: Grat!, ez számolásom szerint 5 pontos társadalom kritika.

Ima2021. október 4. 14:12

@Edeke: Nagyon jó!

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom